fbpx

Påskeverksted

Her har jeg samlet noen noen ideer til påske- og vårpynt som kan lages på påskeverksted. De fleste aktivitetene kan gjøres med bare fargede ark, for hvis du er som meg, var du ikke helt i påskemodus da fristen for å bestille varer gikk ut.

*REKLAME* Selv om du kan bruke dette som inspirasjon og lage alt selv, merker jeg innlegget med reklame, da du kan finne maler til alle aktivitetene i butikken. Noen av malene kan du laste ned gratis!

påskekrone

Denne synes jeg er så søt! Tenk deg en gjeng med påskeharer som koser seg med påskeverksted og påskeeggjakt. Det er lurt å printe ut malen på litt tykke ark/ tegneark, så det ikke blir en dvergvedderkrone.

Blomstene og godteri-pynten printer jeg bare ut på vanlig kopipapir og lar elevene fargelegge. Rull kronbladene på blomstene rundt en blyant etter at de er klippet ut, så stikker de mer ut fra krona, og du får en mer naturlig 3D-effekt.

Malen til krona finner du her.

 

blomsterlenker

Disse er like enkle som de er søte. Har du papirkutter går det fort å kutte opp remser på ca en cm. Fremgangsmåte på blomster finner du her:

Solfangere (eller suncatchers på engelsk)

Disse er veldig fine når sola skinner gjennom dem. Mal til påskehare og påskeegg finner du helt gratis her. Elevene kan også tegne figurer selv. Jeg synes alltid det er søtest når elevene tegner selv, men det hender det blir dårlig stemning når de føler at de får det til.

Jeg har prøvd flere måter å feste på silkepapir. Det viktigste er at man har en kant som enten er mørk eller i så tykt papir at sola ikke skinner gjennom, og så noe tynt som sola kan skinne gjennom. Man kan enten laminere figuren etter at den er klippet ut, eller feste den på kontaktpapir og så feste silkepapiret rett på kontaktpapiret. Jeg har også brukt klar pakketeip. (Det var en slitsom time. Men elevene likte det, og en elev hadde fått foreldrene til å kjøpe pakketeip på matbutikken, og lagde flere hjemme. Fordelen med å ikke bruke fancy utstyr, er at man noen ganger inspirerer barna til å gjøre oppgaver hjemme!)

Denne gangen fant jeg noen gamle overheadark, så jeg klipte ut figuren, limte den på overheadark, og limte på silkepapir. Jeg klipte små rundinger av silkepapiret til denne påskeharen, men vanligvis får jeg elevene til å rive av små biter.

Påskekort

Elevene kan bruke de ulike malene (som du finner her) til å lage tredimensjonale kort. De kan for eksempel lage en påskehare med duskehale. Fremgangsmåte for “dusk” finner du her.

Snøklokka har jeg laget på nesten samme måte som tulipanene. Jeg har brukt tre sirkler. En i midten, og to som er brettet på hver sin side.

Bla i instagram-innlegget under for å se video av hvordan jeg lager disse tulipanene:

samarbeidsbilde

Jeg elsker å lage store samarbeidsbilder med elevene mine. Det blir så kult, elevene blir kjempestolte, og det er en hyggelig aktivitet. Elevene må snakke sammen, bli enige om farger og planlegge, og jeg tror det er fint og viktig for elevene å føle at at det de gjør er viktig og at alle må bidra for at det skal bli bra.

Påskegirlander

Disse er søte å henge i vinduet eller på et påsketre. Her har jeg lagt ut en video som viser hvordan man lager kule og stjerne, men prinsippet er det samme for alle figurene.

 

Mal til 3D egg, påskehare, gulrot og kylling finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv